В МОЗ пояснили алгоритм евакуації українців

11 Лютого 2020, 15:15

Станом на 11 лютого в Україні затвердили алгоритм евакуації українців з Уханя через спалах коронавірусу в Китаї. Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я України.

 

Image result for евакуація від коронавірус

 

Повідомляється, до Уханя відправлять літак для евакуації орієнтовно 50 осіб, що виявили бажання повернутися до України. На борту буде бригада екстреної медичної допомоги, яка надалі залишиться з ними в місці ізоляції та продовжить спостереження.

 

Також повідомляється, що на борт зможуть потрапити лише ті, хто пройде медичний контроль в аеропорту та погодиться на ізоляцію протягом 14 днів. Перед посадкою у пасажирів виміряють температуру тіла. Людей з симптомами хвороби не допустять в літак.

 

По прильоту до України пасажирів і екіпаж заберуть автобусами та перевезуть до місця ізоляції. Водії автобусів також будуть поміщені на карантин. Літак після цього дезінфікує спеціальна бригада.

 

Як повідомлялося 7 лютого, Київ веде переговори з Китаєм щодо дозволу на евакуацію українців з епіцентру спалаху коронавірусу – міста Ухань

 

Нагадаємо, коронавірус nCoV спалахнув на ринку морепродуктів в Ухані (адміністративний центр провінції Хубей), який було закрито з 1 січня. 

 

Вірус вражає дихальні шляхи. Ознаками інфекції є респіраторні симптоми, лихоманка, кашель, задишка і важке дихання. Збудник передається від людини до людини. Вірус не до кінця вивчений, але на сьогодні відомо, що люди похилого віку, а також з хронічними захворюваннями більш схильні до ризику розвитку важких захворювань. Ліків, рекомендованих для профілактики або лікування нового коронавірусу, немає.

   

23 січня було зареєстровано першу смерть від коронавірусу поза епіцентром спалаху – у провінції Хебей. Першу смерть поза межами Китаю було зафіксовано 1 лютого – на Філіппінах.

   

Через епідемію влада Пекіна скасувала всі святкові заходи з нагоди Нового року за місячним календарем. Щонайменше вісім китайських міст – Ухань, Ечжоу, Хуанганг, Чібі, Цяньцзян, Чжицзян, Цзинмень і Сяньтао – ізолювали.

  

31 січня ВООЗ оголосила надзвичайну ситуацію у світі. 

 

3 лютого Кабмін затвердив план для запобігання коронавірусу. Як стало відомо 5 лютого, системи для виявлення коронавірусу прибули на українську митницю.