У Китаї через коронавірус ізолювали вже вісім міст

24 Січня 2020, 09:41

Жителів вже восьми міст в китайській провінції Хубей закликали не залишати межі населених пунктів у зв'язку зі спалахом смертельного коронавірусу в Ухані. Про це у п'ятницю, 24 січня, повідомляє АР.

 

"Щонайменше вісім міст були закриті – Ухань, Ечжоу, Хуанганг, Чібі, Цяньцзян, Чжицзян, Цзинмень і Сяньтао", – йдеться у повідомленні.

 

Всі вони розташовані у провінції Хубей в центральному Китаї, де була зосереджена хвороба.

 

Охоплення безпрецедентного блокування міст з метою стримати смертельно новий вірус, становить близько 25 мільйонів осіб.

 

В Ухані, де було зареєстровано найбільшу кількість випадків захворювання, збудують лікарню на 1000 ліжок у стилі установи, яке в Пекіні побудували під час епідемії атипової пневмонії. За словами представників муніципальної влади, лікарня буде побудована на ділянці площею 25 000 квадратних метрів і має бути відкрита 3 лютого.

 

Нагадаємо: коронавірус nCoV спалахнув на базарі морепродуктів в Ухані. Ринок було закрито з 1 січня.

 

Випадки захворювання було зареєстровано в Таїланді, Тайвані, Японії, США та Південній Кореї. Також надходять повідомлення про потенційні випадки в Австралії.

 

Вірус вражає дихальні шляхи. Ознаками інфекції є респіраторні симптоми, лихоманка, кашель, задишка і важке дихання. Збудник передається від людини до людини.

 

Як повідомляє Reuters, кількість загиблих від спалаху захворювання становить 18. Водночас раніше ЗМІ повідомляли, що унаслідок коронавірусу померло вже 25 людей.

  

Міністерство охорони здоров’я України офіційно повідомило Держприкордонслужбу про ситуацію з новим коронавірусом.

  

Через епідемію влада Пекіну скасувала всі святкові заходи з нагоди прийдешнього Нового року за місячним календарем.

 

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) поки не рекомендує жодних заборон на пересування людей чи переміщення товарів між кордонами через коронавірус.