Деталі співпраці УЗ та Deutsche Bahn визначать у лютому

23 Січня 2020, 19:15

Укрзалізниця та німецький залізничний оператор Deutsche Bahn визначать деталі співпраці в лютому. Про це прес-служба німецького концерну повідомила Укрінформу в четвер, 23 січня.

 

«На початку лютого 2020 року член правління компанії, відповідальний за питання інфраструктури Рональд Пофалла та представники українського уряду підпишуть у Києві меморандум взаєморозуміння, в якому будуть визначені подальші деталі співпраці», – розповіли в DB.

 

В Укрзалізниці наголосили, що підписання угоди є ініціативою і прерогативою уряду, і додали: питання буде розглянуте, щойно наглядова рада УЗ отримає більше інформації,.

 

Нагадаємо, 22 січня під час Давоського економічного форуму у Швейцарії Міністерство інфраструктури підписало Меморандум про взаєморозуміння з Deutsche Bahn. Під час форуму прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що українська сторона «хоче віддати німцям на 10 років в управління залізну дорогу». Водночас згодом DB заперечили цю інформацію: мовляв, Deutsche Bahn консультуватиме УЗ, а не керуватиме нею.