Аеропорт Єревана підтримав правильну транслітерацію Києва

19 Червня 2019, 16:00

Міжнародний аеропорт Єревана «Звартноц»  офіційно почав використовувати правильну латинську транслітерацію Києва – Kyiv.

 

Про це йдеться в повідомленні Міністерства закордонних справ України в соціальній мережі Facebook.

 

 "З 17 червня 2019 року Міжнародний аеропорт «Звартноц» (р. Єреван, Вірменія) приєднується до ініціативи МЗС CorrectUA і використовує правильну транслітерацію української столиці #KyivNotKiev! Дякуємо колегам і адміністрації аеропорту!", – йдеться в повідомленні.

 

Нагадаємо, США офіційно змінили назву столиці України з Kiev на Kyiv.

 

Нагадаємо, 2 жовтня 2018 року стало відомо про старт інформаційної кампанії #CorrectUA. Український МЗС ініціював звернення до провідних світових мас-медіа щодо заміни зросійщеного варіанта транслітерації географічних назв частини українських міст (Lvov на Lviv, Kharkov на Kharkiv, Odessa на Odesa, Nikolaev на Mykolaiv, Rovno на Rivne, Ternopol на Ternopil та Ukraine замість the Ukraine)

 

За перші півроку акції #KyivnotKiev вдалося скоригувати її написання в закордонних аеропортах (наразі їх уже 17), деяких ЗМІ (The Guardian) та довідникових виданнях (німецький словник Duden). 12 березня у Верховній Раді зареєстрували проект постанови «Про особливості написання латиницею географічних назв України».