Багдад запропонував стати посередником між США та Іраном

26 Травня 2019, 20:00

Ірак запропонував виступити посередником для врегулювання кризи між його двома ключовими союзниками – США і Іраном, повідомляють у неділю західні ЗМІ.

 

"Ми намагаємося допомогти і виступити посередниками", – сказав глава МЗС Іраку Мухаммед Алі аль-Хакім на зустрічі з іранським колегою Мохаммадом Джавадом Заріфом.

 

За словами аль-Хакіма, Багдад працюватиме над досягненням прийнятного рішення", наголосивши, що Ірак виступає проти односторонніх кроків, зроблених Вашингтоном.

 

У свою чергу Заріф сказав, що Іран зможе "протистояти війні, чи то економічна, чи військова завдяки стійкості і своїм силам". Він також закликав до укладення угоди про ненапад між Іраном і арабськими країнами в Перській затоці.

 

Нагадаємо, раніше в травні президент Ірану Хасан Роухані відмовився від будь-яких переговорів із Сполученими Штатами Америки і закликав уряд отримати більше повноважень для управління економікою, що постраждала від санкцій у рамках "економічної війни" Вашингтону.

 

Раніше  Трамп заявив, що початок військових дій між США та Іраном стане кінцем цієї східної країни. "Якщо Іран хоче воювати, то це стане офіційним кінцем Ірану. Ніколи більше не погрожуйте Сполученим Штатам", – наголосив американський лідер.

 

Згодом ЄС закликав всі сторони уникати провокацій і ескалації ситуації у зв’язку з останньою заявою Трампа, який пригрозив Ірану "повним знищенням". 

Позначки: