Правоохоронці порушили провадження через фальсифікацію виборчих документів на Херсонщині

31 Березня 2019, 11:16

Правоохоронці в неділю, 31 березня, порушили кримінальне провадження за фальсифікації виборчих документів у Херсонській області. Про це повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ. 

 

«31 березня 2019 року до органів поліції надійшла 151 заява та повідомлення, пов’язаних з виборчим процесом, з них: у Донецькій області – 21, місті Києві – 19, Дніпропетровській – 17, Одеській – 15, Харківській – 12, Сумській та Кіровоградській – по 10, Запорізькій – 9, Закарпатській – 6, Луганській та Київській – по 5, Волинській та Херсонській – по 4, Черкаській та Чернігівській – по 3, Вінницькій та Миколаївській – по 2, Львівській, Чернівецькій, Хмельницькій та Житомирській – по 1», – йдеться в повідомленні.

 

Як зазнається, відповідні факти здебільшого пов’язані з: незаконною агітацією – 13 (місто Київ – 8, Вінницька, Запорізька, Київська, Сумська та Харківська області – по 1); підкупом виборця – 6 (Закарпатська область – 2, Донецька, Дніпропетровська, Кіровоградська та Запорізька області – по 1); пошкодженням бюлетеня – 7 (Херсонська область – 2, Запорізька, Полтавська, Черкаська, Житомирська області та місто Київ – по 1); фотографуванням бюлетенів – 12 (Донецька, Запорізька, Кіровоградська та Харківська області – по 2, Одеська, Дніпропетровська, Луганська та місто Київ – по 1); крадіжка кабелю – 1 (Кіровоградська область); спробою винесення бюлетеня з дільниці – 5 (місто Київ – 2, Житомирська, Луганська та Чернігівська області – по 1).

Нагадаємо, 31 березня відбуваються чергові вибори президента України. Зокрема, голосування триватиме з 8 до 20 години. Водночас голосування на закордонних виборчих дільницях проводитиметься за місцевим часом країни.

 

У Херсонській області дільнича виборча комісія (ДВК) №650386 (185-ий округ) у селі Нижні Сірогози не встигла отримати додаткові бюлетені від окружної виборчої комісії (ОВК), але відкрилась й пропонує виборцям почекати, доки привезуть бюлетені.