Посольство Швейцарії відреагувало на відсторонення Супрун

5 Лютого 2019, 18:26

Посольство Швейцарії в Україні висловило стурбованість щодо негативних наслідків для реформ у медичній галузі у зв'язку з відстороненням Уляни Супрун з посади виконувача обов'язків міністра охорони здоров'я. Про це йдеться у повідомленні у Twitter.

 

"Аналізуючи несподіване судове рішення про заборону Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я, висловлюємо нашу стурбованість щодо можливих негативних наслідків для реформи системи охорони здоров'я в Україні", – йдеться у повідомленні.

 

Раніше посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф заявила, що занепокоєна потенційними наслідками на реформу охорони здоров'я через відсторонення Супрун.

 

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд Києва заборонив Уляні Супрун вчиняти дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров'я. У Окружному адміністративному суді Києва повідомили, що заборонили Супрун виконувати обов'язки глави МОЗ через нібито наявністю ознак протиправності в тимчасовому виконанні повноважень глави МОЗ у строк, що перевищує один місяць з моменту наділення особи відповідними повноваженнями (27 липня 2016 року). У суді підкреслили, що поза межами зазначеного терміну Супрун може виконувати виключно ті повноваження глави відомства, які були їй надані міністром охорони здоров’я.