Денісова хоче потрапити на засідання суду над українськими моряками, натомість ФСБ просить провести його у закритому форматі

14 Січня 2019, 11:39

Російське слідство просить Лефортовський суд Москви закрити від слухачів та ЗМІ судове засідання щодо продовження строку арешту українським морякам, які були захоплені в Керченській протоці. Про це у понеділок, 14 січня, заявив адвокат одного з арештованих моряків Сергій Бадамшин, передають росЗМІ.

 

Повідомляється, що слідство також просить не розголошувати підсумки засідання без узгодження зі слідчим.

 

"ФСБ звернулася в суд з позапроцесуальним зверненням з вимогою провести засідання в закритому режимі щодо продовження запобіжного заходу, посилаючись при цьому на таємницю попереднього слідства. Також вони просять не розголошувати результати без узгодження зі слідчим. Ми вважаємо це грубим порушенням принципу гласності правосуддя", – сказав адвокат.

 

Водначас сьогодні в Москву потрапити на засідання суду по справі військовополонених моряків.приїхала український омбудсмен Людмила Денисова разом з рідними українських військовополонених моряків. 

 

Як повідомляли, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у четвер, 10 січня, озвучила про свої плани здійснити візит до Москви, щоб бути присутньою на судових засіданнях щодо продовження терміну арешту полонених українських моряків.