США засудили критику глави МЗС ФРН щодо позиції Вашингтона проти “Північного потоку-2”

11 Січня 2019, 11:32

Сполучені Штати Америки засудили критику міністра закордонних справ Німеччини Гайко Мааса щодо позиції Вашингтона проти газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомляє Handelsblatt.

 

"Ви сьогодні пишете про коментар Мааса про "Північний потік-2" і санкції і кажете, що це має бути європейське рішення? Якщо це так, то ми закликаємо вас згадати той факт, що Європа висловилася, Європейський парламент у грудні ухвалив резолюцію, яка закликає до скасування "Північного потоку-2". Дякуємо!", – наголосили представники посольства США.

 

Раніше Маас відкинув критику CША щодо будівництва газопроводу "Північний потік-2".  "Питання європейської енергетичної політики повинні вирішуватися в Європі, а не у США", – зауважив він.

 

Нагадаємо, Європейський парламент у своєму проекті доповіді про стан відносин з Росією від 28 листопада закликав зупинити будівництво "Північного потоку – 2". 

 

Як повідомлялося, представник партії "Християнсько-демократичний союз"  Аннегрет Крамп-Карренбауер заявила, що було б "занадто радикально" повністю відмовитися від "Північного потоку-2", але Берлін міг би скоротити об’єми поставок газу.

 

Також на засіданні найбільшої фракції німецького Бундестагу ХДС/ХСС, в якому взяла участь Меркель, було ухвалено документ, який визнає стратегію розвитку партнерства Німеччини та України. У документі підтверджується, що фракція вбачає у проекті "Північний потік-2" небезпеку.