Неприхований сексизм та “рускоязичниє младєнци”. Реакція соцмереж на рішення України обмежити в’їзд чоловікам з РФ

30 Листопада 2018, 16:23

Україна обмежила в'їзд громадянам Росії чоловічої статі віком від 16 до 60 років на територію країни в умовах воєнного стану, який запроваджений з 26 листопада по 26 грудня. Так, 30 листопада голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал оголосив, що в'їзд буде обмежено всім чоловікам відповідного віку, окрім гуманітарних випадків, які будуть чітко виписані в інструкції.

 

Своєю чергою, президента Петро Порошенка пояснив, що Україна ввела обмеження, щоб Кремль не формував в Україні загони "приватних" армій,  які насправді є представниками Збройних сил РФ.

 

Водночас у ДПСУ уточнили, що рішення про в'їзд чоловіків з РФ та призовного віку в Україну будуть приймати прикордонники після співбесіди. Зокрема, вони проводитимуть посилене інтерв’ювання;  виокремлювати групи ризиків, які можуть бути причетні до дестабілізаційних заходів (а саме: будуть проводити перевірки попередніх поїздок в Україну на предмет порушень українського законодавства та відвідувань окупованих територій).

 

Однак у відомстві зазначили, що виключенням будуть особи із дипломатичним статусом, а також – обслуговуючий персонал транспортних засобів. Окрім цього, обмеження не стосуються осіб, які мають документи на підтвердження постійного або тимчасового проживання на території України; особи, які їдуть із поїздками гуманітарного характеру (похорон, хвороба близьких тощо).

 

Тиждень.ua зібрав реакцію соціальних мереж на рішення щодо обмеження в'їзду громадянам РФ чоловічої статі віком від 16 до 60 років.