Іспанія та Британія не змогли домовитися про Brexit

23 Листопада 2018, 11:33

Прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що після переговорів про Brexit стало зрозуміло, що позиції Іспанії і Великобританії значно відрізняються.  Про це він написав у Twitter 

 

"Після розмови з Терезою Мей наші позиції, як і раніше далекі". Мій уряд завжди буде захищати інтереси Іспанії", – написав Санчес.

 

Він додав, що якщо не буде змін, країна заблокує угоду Brexit.

 

Нагадаємо, 23 листопада стало відомо, що Учасники переговорів по Brexit у Європейському Союзі зустрінуться у п'ятницю, 23 листопада, щоб спробувати усунути останню перешкоду перед ухваленням угоди про вихід Британії з ЄС.

 

Як повідомлялося, 19 листопада голова делегації ЄC в переговорах щодо Brexit Мішель Барньє заявив, що 27 міністрів країн-членів ЄС підтримали проект угоди про вихід Великої Британії з ЄС. 

 

Своєю чергою, міністр закордонних справ Іспанії Хосе Боррель повідомив, що Мадрид підтримає угоду про вихід Британії з ЄC, якщо будуть проведені переговори щодо Гібралтару. 

 

Додамо, під час референдуму 24 червня 2016 року 51,9% британців проголосували за вихід Великої Британії з ЄС (Brexit). При цьому 62% Шотландців висловилися за збереження британського членства в ЄС, а 32% виступили за Brexit. ​Правляча в регіоні Національна партія закликала до проведення окремого референдуму, якщо позиція Шотландії буде прогнорірована під час переговорів з Брюсселем щодо Brexit. 13 грудня 2017 року Європарламент проголосував за початок другого етапу переговорів щодо виходу Великої Британії з Європейського союзу.