На КПВВ Новотроїцьке затримали бойовика

16 Листопада 2018, 20:32
Правоохоронці на контрольному пункті в'їзду "Новотроїцьке" затримали бойовика, який служив під Іловайськом. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції
 

У повідомленні йдеться, що житель тимчасово окупованої Макіївки займався підвозом снарядів і бойовиків на передову. За три роки в рядах терористів чоловік змінив декілька військових підрозділів: «Оплот», «Фінансово-економічна поліція ДНР» та «Республіканська гвардія». Спільними зусиллями співробітників поліції та СБУ учасник незаконних збройних формувань був затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу.

 

"Слідчі Волноваського відділу поліції встановили, що чоловік вступив до лав терористів у вересні 2014 року. Він був зарахований водієм до бандформування «Оплот», в роту охорони. До обов’язків новобранця з позивним «Шустрий» входило здійснення внутрішньої охорони підрозділу та забезпечення безпеки стратегічних об’єктів", – йдеться у повідомленні.

 

На початку 2015 року вказаний підрозділ отримав назву «фінансово-економічна поліція ДНР». У складі ФЕПа найманець продовжив виконувати функції водія та займався перевезенням грошових коштів.

 

В березні 2015 року «Шустрому» пообіцяли «підвищення» вже у складі Республіканської гвардії (100 ОМБр «ДНР»). Бойовик отримав форму та автоматичну зброю і був призначений на посаду водія гранатометного взводу. Він стежив за справністю військової техніки, займався перевезенням особового складу та боєприпасів. За словами затриманого, участі в бойових діях він не приймав, однак знаходився у гарячих точках та у липні 2016 року отримав серйозне поранення під Іловайськом.

 

Зазначається, що у 2017 році чоловік добровільно покинув ряди терористів, за що довгий час піддавався переслідуванням та погрозам з боку колишніх керівників НЗФ. Зараз екс-бойовик працює торгівельним агентом у м. Донецьк.

 

За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Санкція статті – від 3 до 8 років позбавлення волі.

 

Нагадаємо, 8 листопада на Донбасі спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксували нові окопи російських бойовиків, розташовані до одного кілометру на захід від їх попередніх позицій поблизу населеного пункту Ставки і Горлівки.