Facebook заблокував 115 акаунтів через втручання у вибори США

6 Листопада 2018, 10:18

Компанія Facebook за наполяганням влади Сполучених Штатів Америки заблокувала 115 підозрілих акаунтів користувачів, які були пов’язані з іноземними державами і могли використовуватися для втручання у проміжні вибори до конгресу США, які відбудуться 6 листопада. Про це 5 листопада повідомляє глава департаменту кібербезпеки компанії Натаніель Глейхер.

 

"Ми негайно заблокували ці облікові записи і тепер вивчаємо їх більш детально", – повідомив Глейхер.

 

Водночас спецслужби США відзвітували про брак даних, які б свідчили про спроби злому виборчої системи. При цьому американцям слід "остерігатися" поширення російських фейкових новин, ідеться у спільній заяві ФБР, нацрозвідки, міністерства внутрішньої безпеки та мін'юсту.

 

Глави спецслужб зауважили, що "деякі закордонні дійові особи", зокрема, Росія, продовжують спроби вплинути на суспільні настрої і "посіяти розбрат".

 

Як повідомлялося, соціальна мережа Facebook заблокувала понад 270 акаунтів, пов'язаних із російським "Агентством інтернет-досліджень" (IRA), що використовувалися для впливу на громадську думку в Росії, а також у сусідніх країнах, де використовують російську мову, зокрема, в Україні. 

 

23 жовтня радник президента США з питань національної безпеки Джон Болтон повідомив, що втручання Росії в американські вибори 2016 року не вплинуло на їх результат, однак завдало шкоди відносинам з Вашингтоном.