Порошенко прокоментував схвалення резолюції Європарламенту щодо Азовського моря

25 Жовтня 2018, 16:45

Президент України Петро Порошенко привітав схвалення резолюції Європарламенту щодо ситуації в Азовському морі. Про це він написав 25 жовтня у Facebook.

 

"Вітаю схвалення важливої Резолюції Європарламенту щодо ситуації в Азовському морі", – написав Порошенко.

 

 

Водночас він нагадав про численні порушення російським агресором міжнародного права та двосторонніх угод.

 

"Російський агресор має зрозуміти, що всі його дії у порушення міжнародного права та двосторонніх угод і надалі зустрічатимуть рішучу та адекватну відповідь з боку демократичної спільноти. Євросоюз спільно з Україною протидіятиме «повзучій анексії» Росією Азовського моря та порушенням свободи судноплавства", – заявив президент.

 

Також Порошенко відзначив підтримку Європарламентом ініціатив соціально-економічного розвитку Приазов’я і подякував за підтримку портів Маріуполя та Бердянська.  

 

"Високо ціную підтримку Європарламентом ініціативи щодо допомоги українським портам та реалізації проектів соціально-економічної підтримки українського Приазов’я. Вдячний європарламентаріям за заклик до запровадження додаткових цільових санкцій за агресивні дії Кремля в Азовському морі та Керченській протоці. Сподіваюсь на практичну реалізацію цих ініціатив з боку інституцій та держав-членів ЄС.", –  подякував керівник держави.

 

Як повідомлялося,  25 жовтня Європейський парламент  схвалив резолюцію щодо ситуації в Азовському морі, яка передбачає посилення санкцій проти РФ у разі загострення ситуації. 

 

Як повідомлялося 23 жовтня, в Європарламенті планують ухвалити резолюцію про порушення Росією міжнародного права в Азовському морі. У Європейському парламенті  заявили про необхідність призначення спеціального представника ЄС з питань Криму і Донбасу. 

 

Нагадаємо, 25 жовтня  президент України Петро Порошенко подякував Європейському парламенту за рішення надати престижну премію імені Сахарова  українцю Олегу Сенцову.