У Європарламенті засудили дії РФ в Азовському морі

24 Жовтня 2018, 10:38

У вівторок, 23 жовтня, у Європарламенті відбулися дебати щодо ситуації в Азовському морі. Про це повідомляє видання Deutsche Welle

 

Як повідомляє видання, під час дебатів парламентарі критикували Росію за порушення міжнародного права та заохочували Україну шукати справедливості в міжнародних судах.

 

Зокрема, Сандра Калнієте, яка представила позицію Європейської народної партії назвала дії  РФ в Азовському морі "повзучою  анексією".

 

Віктор Боштінару, який виступив від імені фракції соціал-демократів, вбачає у подіях в Азовському морі ще одне намагання Росії дестабілізувати Україну, поряд з анексією Криму, підтримкою сепаратистів на Донбасі та кібратаками.

 

В свою чергу,  Ребекка Гармс від імені фракції Зелених висунула шість пропозицій щодо зниження напруги в Азовському морі. Зокрема, моніторинг ситуації в Азовському морі місією ОБСЄ, відмова від будь-якої технічної чи військової співпраці з РФ, яка могла би посилити боєздатність російського флоту, а також  допомога розвитку Маріуполя та Бердянська.

 

Слід відзначити, що найбільші фракції Європарламенту розглядають дії Росії в Азові як чергове порушення міжнародного права.

 

Як повідомлялося, Верховний представник Євросоюзу із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що ЄС засуджує будівництво Росією Керченського мосту, а також блокування судноплавства і мілітаризацію у Азовському морі.

 

23 жовтня стало відомо, що у Європарламенті планують ухвалити резолюцію про порушення Росією міжнародного права в Азовському морі