МЗС Чехії висловило стурбованість діяльністю російських спецслужб

5 Жовтня 2018, 22:17

Міністерство закордонних справ Чеської Республіки виступило з заявою, в якій висловило стурбованість діяльністю спецслужб Росії в країнах Європейського союзу. По це у п'ятницю, 5 жовтня, повідомляє "Радіо Свобода".

 

«Інформації про операції російських спецслужб проти низки цілей в країнах – членах ЄС і НАТО, включно із Організацією із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) є тривожними і представляють собою неприйнятну поведінку в міжнародних відносинах», – йдеться у заяві.

 

Зазначається, що Чеська Республіка й надалі буде продовжувати боротися з кібернетичними загрозами.

 

Нагадаємо, 5 жовтня Представник уряду Німеччини Штеффен Зайберт від імені Кабінету Міністрів закликав Росію припинити кібершпіонаж.

 

Як повідомлялося, Генеральна служба розвідки і безпеки Нідерландів (MIVD) 13 квітня запобігла російській кібератаці проти Організації із заборони хімічної зброї у Гаазі. Росіяни намагалися зламати мережу Wi-Fi OPCW. У зв'язку з цим Амстердам депортував четверо офіцерів російської розвідки. Зокрема, ноутбук одного з росіян був прив’язаний до серверів у Бразилії та Малайзії. Крім того, на прес-конференції в Гаазі були оголошені імена та функції чотирьох російських розвідників: Моренєц Алєксєй Сєргєєовіч  – "кібероператор"; Сєрєбряков Євгєній Міхайловіч – "кібероператор"; Сотніков Алєг Міхайловіч – "підтримка агентурної розвідки"; Мінін Алєксєй Валєрійовіч – "підтримка агентурної розвідки".

Позначки: