Суд у Херсоні відклав розгляд скарги на арешт Вишинського

26 Вересня 2018, 16:09
Розгляд апеляційної скарги у справі підозрюваного у державній зраді керівника "РИА Новости-Украина" Кирила Вишинського, призначений на 26 вересня, не відбувся, його перенесли на 2 жовтня.Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на інформаційний центр апеляційного суду Херсонської області.

 

"Судове засідання у справі Вишинського не відбулося. Перенесли на 2 жовтня, на 10 годин", – повідомили в інформаційному центрі апеляційного суду області.

 

Водночас, як розповіли кореспонденту агентства в прокуратурі АР Крим, судове засідання перенесли через те, що Вишинський не був доставлений до суду.

 

"Чому не був доставлений, це вже питання до конвою і суду. Начебто, з технічних причин", – розповіли в прокуратурі Криму.

 

Зазначається, що апеляцію подавали адвокати Вишинського, щоб звільнити його з-під варти.

 

Раніше Херсонський міський суд продовжив арешт Вишинському, якого підозрюють у державній зраді, до 4 листопада. 

 

Нагадаємо, Вишинському повідомили підозру в незаконному зберіганні зброї. 

 

Так, СБУ в ході обшуку Вишинського виявила договір з російським пропагандистським ЗМІ МІА "Россия Сегодня", а також понад 200 тисяч доларів США та зброю.

 

15 травня СБУ прийшла з обшуками до київського офісу "РИА Новости Украина". Зокрема, працівники спецслужби спільно з прокуратурою Криму розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ. Так, правоохоронці встановили, що вони використовувались країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України.

 

Згодом стало відомо, що у Києві СБУ затримала  Вишинського. Йому оголошено про підозру у держзраді.