У РНБО вирішили посилити військову присутність в Азовському морі

7 Вересня 2018, 10:09

Рада національної безпеки та оборони України затвердила комплекс заходів, спрямованих на захист національних інтересів в акваторіях Азовського і Чорного морів. Про це 6 вересня повідомляє прес-служба РНБО.

 

"Йдеться про посилення військово-морської присутності в Азовському морі, створення там корабельно-катерного угрупування ВМС ЗСУ, розбудову відповідної інфраструктури, забезпечення підрозділів берегової оборони новітньою високоточною ракетною зброєю тощо", – наголошується в повідомленні.

 

Як зазначається, Кабінету міністрів було доручено невідкладно ухвалити морську доктрину України та удосконалити нормативно-правову базу захисту національних інтересів в акваторії Азовського і Чорного морів. Також уряд повинен  відпрацювати спільну позицію Києва з міжнародними партнерами щодо протидії техногенній катастрофі, яка поширюється на окупованій території північного Криму.

 

Читайте також: "Повзуча агресія". Як Україна протистоїть РФ в Азовському морі

 

Нагадаємо, 28 серпня стало відомо, що президент України Петро Порошенко планує зібрати засідання Ради нацбезпеки та оборони, щоб обговорити питання блокування Росією кораблів в Азовському морі.

 

28 серпня речник Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк заявив, що окупанти активізували підготовку підрозділів, дислокованих вздовж узбережжя Азовського моря.

 

Раніше речник Держприкордонслужби України Олег Слободян заявив, що огляд Росією суден в Азовському морі є політичним та економічним тиском на Україну.

 

17 липня президент України Петро Порошенко доручив керівництву Збройних Сил України вжити заходів у зв'язку з незаконними зупинками і оглядами українських та іноземних суден, що йдуть в порти Азовського моря.