Nord Stream 2 подала заявку на новий обхідний маршрут “Північного потоку – 2”

10 Серпня 2018, 14:07

Проектна компанія Nord Stream 2 AG у п'ятницю, 10 серпня, подала заявку на альтернативний маршрут будівництва  газопроводу "Північний потік-2". Про це йдеться в повідомленні компанії.

 

"Сьогодні компанія Nord Stream 2 передала заявку і звіт ОВНС в Енергетичне агентство Данії на маршрут у виключній економічній зоні на північний захід від острова Борнхольм", – йдеться у заяві.

 

Зазначається, що це альтернативний маршрут, який не проходить через територіальні води Данії.

 

"Nord Stream 2 не зупиняє процедуру за заявкою з кращим маршрутом, яка була подана в квітні 2017 року і підготовлена ​​на основі рекомендацій, отриманих від влади Данії в ході успішного планування і будівництва існуючого газопроводу Північний потік", – йдеться у повідомленні.

 

Наголошується, що альтернативний маршрут  протяжністю 175 км на північний захід від Борнхольм  перетинатиме тільки економічну зону Данії.

 

"Ця заявка не замінить подану в квітні 2017 року заявку. Nord Stream 2 вважає, що перша заявка передбачає оптимальний маршрут газопроводу в датських водах, який залишається кращим. На сьогоднішній день Nord Stream 2 отримала національні дозволи у всіх інших юрисдикціях, через які проходить газопровід з Росії до Німеччини", – додається у повідомленні.

 

Так, 30 листопада 2017 року парламент Данії ухвалив закон, що дозволить заборонити прокладання РФ  газопроводу "Північний потік-2" через територіальні води країни. Наголошується, що закон дозволяє уряду заборонити будівництво газопроводу на основі безпеки та зовнішньополітичних інтересів.

 

Раніше стало відомо, що у Німеччині  компанія Nord Stream 2 почала укладати перші труби в рамках будівництва російського проекту газопроводу "Північний потік – 2".

 

Як повідомлялося, 17 травня представник Державного департаменту США Сандра Удкірк заявила, що Сполучені Штати Америки  хочуть запобігти побудові газопроводу "Північний потік-2" і не виключають санкцій проти нього.  Зокрема, вона не виключила, що Вашингтон введе санкції проти "Північного потоку-2" і відзначила, що умови для цього були створені минулого року.

 

Додамо, що 27 березня компанія "Північний потік-2" (Nord Stream-2 AG) отримала дозвіл на будівництво та експлуатацію газопроводу в німецькій вільній економічній зоні. Згодом, 5 квітня уряд Фінляндії також видав дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" у своїй винятковій економічній зоні. 7 червня уряд Швеції дозволив будівництво російського проекту газопроводу "Північний потік-2" у своїй винятковій економічній зоні.