Суд розпочав розгляд апеляції на арешт Вишинського

6 Серпня 2018, 12:52

Херсонський апеляційний суд у понеділок, 6 серпня, розпочав розгляд апеляції адвокатів директора "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського щодо продовження терміну тримання під вартою. Про це повідомия адвокат Вишинського Андрій Доманський  у Facebook.

 

Зазначається, що у задоволенні клопотання про переміщення  Вишинського зі скляної кабіни до адвокатів відмовлено. 

 

Так, захист Вишинського заявив відвід суддям.

 

"Суду заявлений відвід", – наголосив Доманський.

 

 

Нагадаємо, 30 липня Херсонський апеляційний суд переніс розгляд клопотання адвокатів Вишинського про зміну йому запобіжного заходу на 6 серпня. 

 

Як повідомлялось, 11 липня Вишинському продовжили арешт  до 13 вересня.

 

Раніше Підозрюваному у державній зраді керівнику "РИА Новости Украина" Кирилу Вишинському повідомили підозру в незаконному зберіганні зброї. 

 

Так, СБУ в ході обшуку в керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського виявила договір з російським пропагандистським ЗМІ МІА "Россия Сегодня", а також понад 200 тисяч доларів США та зброю.

 

15 травня Служба безпеки України прийшла з обшуками до київського офісу російського агентство міжнародної інформації  "РИА Новости Украина". Зокрема, працівники спецслужби спільно з Прокуратурою Криму розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ. Так, правоохоронці встановили, що вони використовувались країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України.

 

Згодом стало відомо, що у Києві Служба безпеки України затримала працівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського. Йому оголошено про підозру у держзраді. 

 

17 травня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту для керівника пропагандистського агентства РФ "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, його взяли під варту на 60 днів без можливості внесення застави.

 

Додамо, що 21 травня адвокат Андрій Доманський повідомив,що подав апеляції на рішення суду про взяття під варту керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.