У Києві 60 людей постраждали від отруєння шаурмою

1 Серпня 2018, 16:26
У Києві через вживання шаурми отруїлися 60 людей.  Про це у середу, 1 серпня, інформує прес-центр Держпродспоживслужби. 
 
 
Повідомляється, що 23 випадки отруєння пов'язані із вживанням шаурми, придбаної в МАФі (автопричеп "Купава") біля станції метро "Дарниця";  25 випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію пов'язані із вживанням шаурми, придбаної в МАФі біля кафе «Річковий порт» (Поштова площа, Подільський район м. Києва); 11 випадків пов'язані із вживанням шаурми, придбаної в МАФі біля супермаркету VARUS (Оболонський проспект, 20А) та ще один випадок – із придбання шаурми біля станції метро Лісова.

 

Зазначається, що спеціалістами було здійснено виїзд на вищезазначені точки продажу шаурми. На даний момент всі МАФи зачинені.

"Головним управлінням направлено листи на адреси районних Управлінь Національної поліції в місті Києві для вжиття відповідних заходів реагування, внаслідок вчинення протиправних діянь, які містять ознаки злочину, передбаченого статтею 325 Кримінального кодексу України", – йдеться у тексті.

 

Нагадаємо, 17 липня стало відомо, що таборі "Яструбок" на Донеччині отруїлись десятки дітей, більшість з них шпиталізовано. Зокрема, 16 липня після вечері нездужання відчули 60 дітей. Діти скаржилися на нудоту та підвищення температури. Госпіталізовані перебувають у лікарнях Слов’янська, Лиману та Краматорська. За фактом отруєння Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження. 

 

Станом на 18 липня з дитячого табору "Яструбок" у Донецькій області з ознаками гострої кишкової інфекції госпіталізували 91 людину.

 

Як повідомлялося, Донецький обласний лабораторний центр повідомив, що причиною масового отруєння дітей у літньому таборі "Орлятко" стали "борщ, вівсянка та брудні руки кухаря". 

 

19 липня Донецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України встановив причину масового отруєння в дитячому таборі "Орлятко" Донецької області, у 18 з 94 хворих підтверджено діагноз гостра дизентерія Зонне.