В Україні з’явився перший енергоблок, що працює на паливі Westinghouse

24 Липня 2018, 17:20

У вівторок, 24 липня, енергоблок Южно-Української атомної елекростанції став першим енергоблоком в Україні, який працює виключно на американському паливі компанії Westinghouse. Про це у Facebook повідомив президент України Петро Порошенко. 

 

"Це те, про що ми домовились з Президентом США Дональдом Трампом під час наших зустрічей у Білому домі та в Нью-Йорку. Це те, про що я говорив з ним у Брюсселі під час Саміту НАТО. І мені дуже приємно, що розвиток нашої співпраці є надзвичайно активним", – зауважив президент. 

Порошенко також розповів, що під час зустрічі із заступником Державного секретаря США з питань енергетичних ресурсів Френсісом Фенноном вони обговорили також практичні заходи української та американської сторін щодо протидії будівництва «Північного потоку-2».

 

Нагадаємо, 29 січня японо-американська електротехнічна і ядерноенергетична компанія "Westinghouse Electric" уклала угоду щодо продовження строку дії договору з Державним підприємством «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом»  про постачання ядерного палива

 

У грудні 2014 року НАЕК "Енергоатом" підписав контракт про розширення поставок ядерного палива на атомні електростанції України до 2020 року з американської Westinghouse Electric Company.