Порошенко доручив керівництву ЗСУ зупинити провокації Росії в Азовському морі

17 Липня 2018, 09:11
Президент України Петро Порошенко доручив керівництву Збройних Сил України вжити заходів у зв'язку з незаконними зупинками і оглядами українських та іноземних суден, що йдуть в порти Азовського моря. Про це глава держави заявив в ефірі програми "Свобода слова" телеканалу ICTV у понеділок, 16 липня.
 

"Ми не будемо миритися із незаконним захопленням українських та іноземних кораблів, які рухаються в напрямку українських портів, в тому числі Маріуполя, для того, щоб зупинити гірничо-металургійний комплекс, який працює на Донбасі. І на сьогоднішній день мною були віддані відповідні накази і міністру оборони, і начальнику Генерального штабу, і командування ВМС України, щоб ми вжили достатніх заходів, щоб зупинити це порушення закону і зупинити російські провокації при проходженні української Керченської протоки", – сказав він.

 

Порошенко також зазначив, що Росія використовує для цих атак "захоплений і незаконно анексований Крим з незаконно розташованим там Чорноморським флотом в захопленому Севастополі"

 

"Ми не будемо з цим миритися. Якщо ми, українці, не захистимо нашу землю, то її ніхто не захистить", – заявив Порошенко.

 

Водночас, він нагадав, що занепокоєння ситуацією в Азовському морі було також включено в декларацію Саміту НАТО. За словами президента, це означає, що "не одна Україна засвідчує про ці провокаційні дії".

 

Нагадаємо, 16 липня президент Петро Порошенко повідомив, що Росія значно наростила військову присутність в окупованому Криму та посилила флот новітньою технікою й озброєнням. 

 

Також резидент України Петро Порошенко у ході виступу перед початком багатонаціональних міжнародних навчань "Сі Бриз-2018" заявив, що не виключає, що Російска Федерація може здійснити військові атаки на Маріуполь.