В “ДНР” пообіцяли стріляти по миротворцях, якщо вони увійдуть на Донбас

30 Червня 2018, 13:39

Ватажок бойовиків самоназваної "ДНР" Олександр Захарченко обіцяє стріляти по миротворцях ООН, якщо їх введуть на Донбас без згоди "республік". Про це він повідомив під час прямої лінії.

 

Захарченко заявив, що бойовики підтримують пропозицію Росії щодо розміщення "блакитних шоломів" тільки на лінії зіткнення та охорону миротворцями місії ОБСЄ.

 

Також він підкреслив, що місія ООН може бути розміщена тільки за згодою самоназваних "ДНР" та "ЛНР".

 

"Якщо вони увійдуть (на Донбас – ред.) за українським сценарієм, то вони будуть перетворюватися на мішені. У нас просто стане більше ворогів", – заявив ватажок бойовиків.

 

Як повідомлялося, 18 травня канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що міністри закордонних справ країн "нормандської четвірки" повинні продовжувати роботу над питанням розгортання місії ООН на Донбасі.

 

Раніше 11 травня радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко повідомив, що миротворча місія на Донбасі може з’явитися вже на початку 2019 року. 

 

Як повідомлялося, 17 травня  бойові дії в районі проведення операції Об’єднаних сил тривали по всій лінії розмежування, семеро українських військових зазнали поранень.