Будівництво “Північного потоку-2” посилить залежність Європи від Росії – держдеп США

30 Червня 2018, 11:29

Будівництво газопроводу "Північний потік-2" посилить залежність Європи від енергоресурсів Російської Федерації (РФ). Про це заявили Держдепартаменті США.

 

"На минулому тижні американські офіційні особи підкреслювали, що США активно виступають проти прокладки з ініціативи Росії газопроводу "Північний потік-2" і другої нитки "Турецького потоку", що збільшить залежність Європи від російських енергоресурсів", – йдеться в заяві.

 

Окрім цього, в США розкритикували будівництво газопроводу "Північний потік-2", який з'єднає Росію і Німеччину безпосередньо, а також другої нитки "Турецького потоку" для транзиту газу в Європу.
 

Нагадаємо, 18 червня стало відомо, що Польща вимагає від Євросоюзу пришвидшити працю над змінами у газовій директиві, що ускладнить будову газогону "Північний потік-2".

 

11 червня Польща вже закликала Європейський союз пришвидшити роботу над заходами, які ускладнять будівництво російського газопроводу "Північний потік-2". Як повідомив віце-міністр у справах енергії Міхал Куртика, заклик Польщі підтримали десять країн, проти були чотири: Австрія, Німеччина, Бельгія та Нідерланди.