Голова виборчкому Туреччини повідомив про перемогу Ердогана на президентських виборах

25 Червня 2018, 08:55

Голова Вищої виборчої комісії Туреччини Саді Гювен повідомив, що чинний президент Реджеп Таїп Ердоган набрав абсолютну більшість голосів виборців (понад 50%) на позачергових президентських виборах. Про це в понеділок, 25 червня, повідомляє  Anadolu.

 

Як зазначається, наразі підраховано вже 97,7 відсотка бюлетенів, і решта голосів не може вплинути на загальні підсумки голосування в Туреччині.

 

Крім того, Гювен заявив, що на позачергових парламентських виборах, за попередніми підсумками голосування 24 червня, 10% виборчий бар'єр подолали п'ять політичних партій: Партія справедливості і розвитку (AKP), Республіканська народна партія (РНП), Партія націоналістичного руху, Народно-демократична партія і "Хороша партія".

 

"Дані протоколів, які надходять в базу даних Вищої виборчої комісії негайно, передаються представникам політичних партій", – зазначив Гювен.

 

Крім того, він підкреслив, що з 2014 року не озвучувалося жодного звинувачення в підтасовуванні результатів виборчих протоколів.

 

Як повідомлялося, 24 червня у Туреччині розпочалося голосування на дострокових президентських і парламентських виборах. 

 

Зазначається, що на пост глави держави балотується чинний президент Реджеп Таїп Ердоган. А його головним суперником є кандидат від опозиційної Республіканської народної партії Мухаррем Індже.

 

Нагадаємо, у Стамбулі у переддень президентських виборів мільйони людей зібрались на мітинг головного опонента чинного президента Реджепа Таїпа Ердогана опозиційного політика Мухаррема Індже з Республіканської народної партії.