Посли країн ЄС обговорять зміни до газової директиви, що ускладнять будівництво “Північного потоку-2”

20 Червня 2018, 12:51

У середу,  20 червня, посли країн Євросоюзу вперше обговорять у Брюсселі зміни до газової директиви, які ускладнюватимуть будівництво газопроводу "Північний потік-2". Про це повідомляє "Польське радіо". 

 

Зазначається, що відповідно до цих змін, усі газогони, також імпортні, які пролягають морським шляхом, будуть підлягати євросоюзному законодавству.

 

"Спільних узгоджень вже чекає Європейський парламент, позиція якого співпадає з думкою опонентів "Північний потік-2", – йдеться у повідомленні. 

 

Остаточна форма нормативних актів буде залежати від результатів переговорів між представниками урядів ЄС та депутатів Європарламенту.

 

Нагадаємо, 18 червня стало відомо, що Польща вимагає від Євросоюзу пришвидшити працю над змінами у газовій директиві, що ускладнить будову газогону "Північний потік-2".

 

11 червня Польща вже закликала Європейський союз пришвидшити роботу над заходами, які ускладнять будівництво російського газопроводу "Північний потік-2". Як повідомив віце-міністр у справах енергії Міхал Куртика, заклик Польщі підтримали десять країн, проти були чотири: Австрія, Німеччина, Бельгія та Нідерланди.