Україна успішно пройшла аудит Міжнародної морської організації

18 Червня 2018, 12:29

Україна успішно пройшла аудиторську перевірку  Міжнародної морської організації (IMO), що є установою ООН. Про це у понеділок, 18 червня, повідомив міністр інфраструктури України Володимир Омелян у Facebook.

 

Міністр розповів, що при середній кількості зауважень до кожної країни за підсумками аудиту – більше 22, в України – менше десяти.

 

"Якби ми провалили цей аудит, що з 2016 року став обов’язковим для усіх держав-членів ІМО, на розвитку наших морських портів і залученню світових компаній можна було би ставити хрест, десятки тисяч українців втратили би гідну роботу, бо їхні документи би котувалися на рівні сміттєвих російських", – зазначив Омелян.

 

Державний секретар Міністерства інфраструктури Андрій Галущак у Facebook написав, що перевірка тривала з 9 по 18 червня.

 

"Україна успішно пройшла аудит ІМО і відтепер займає гідне місце серед провідних морських держав світу", – повідомив Галущак. 

 

Нагадаємо, діяльність ІМО спрямована на скасування дискримінаційних дій, що зачіпають міжнародне торговельне судноплавство. А також на прийняття стандартів по забезпеченню безпеки на морі і запобіганню забруднення з суден довкілля, в першу чергу, морського. Про це йдеться на сайті Міністерства інфраструктури України. 

 

4 червня стало відомо, що Україна закрила частину районів Азовського моря через навчання Збройних сил України. До 1 вересня 2018 року будуть закриті райони на схід від Маріуполя, біля Широкиного, в районі Мелекіно і Білосарайської коси, а також на схід від Бердянська.

 

Нагадаємо, 20 травня Російська Федерація ультимативно закрила дві тисячі квадратних кілометрів Азовського моря для українських суден, пояснюючи це нібито проведенням бойових стрільб.

 

Згодом начальник адміністрації Маріупольського морського порту в Україні Ігор Барський повідомив, що в Азовське море через Керченський міст не зможуть зайти 144 судна.

 

Як повідомлялося, автомобільну частину Керченського мосту до окупованого Криму офіційно відкрили 15 травня.