Парубій закликав Британію висловити протест проти будівництва “Північного потоку-2”

12 Червня 2018, 22:09

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій зустрівся з Головою Комітету у закордонних справах Палати громад Парламенту Великої Британії Томом Тагенхатом та закликав протидіяти будівництву "Північного потоку-2". Про це повідомляє прес-служба Верхвоної ради України 12 червня.

 

"Андрій Парубій високо оцінив ініціативу Тома Тагенхата зі створення у Палаті громад Парламентської групи протидії російським гібридним загрозам та ініціював створення міжпарламентської групи протидії російським гібридним загрозам, насамперед, інформаційній дезінформації з боку Російської Федерації", – йдеться у повідомленні.

 

Зазначається, що Парубій розповів про загрози внаслідок будівництва газогону «Північний потік 2».

 

Він повідомив про спільний лист, підписаний головами парламентів України, Молдови, Польщі, Литви, Латвії та Естонії до голів парламентів США та країн ЄС із проханням засудити будівництво «Північного потоку 2».

 

Також Андрій Парубій наголосив на важливості посилення санкцій та міжнародного тиску з боку Великої Британії проти Російської Федерації, зокрема і з метою визволення українських громадян, яких путінський режим утримує в полоні. 

 

Нагадаємо, Польща закликала Європейський союз пришвидшити роботу над заходами, які ускладнять будівництво російського газопроводу "Північний потік-2". 

 

 27 березня компанія "Північний потік-2" (Nord Stream-2 AG) отримала дозвіл на будівництво та експлуатацію газопроводу в німецькій вільній економічній зоні. 5 квітня уряд Фінляндії також видав дозвіл на будівництво газопроводу "Північний потік-2" у своїй винятковій економічній зоні.