Адвокат оскаржив арешт керівника “РИА Новости Украина” Вишинського

21 Травня 2018, 22:14

Адвокат Андрій Доманський повідомив, що захист у понеділок, 21 травня, подав апеляції на рішення суду про взяття під варту керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського. Про це пише агентство "Інтерфакс-Україна".

 

За словами адвоката, апеляційна скарга було відправлено поштою 21 травня, а 22 травня вона буде подано безпосередньо до суду.

 

Крім того, Доманськиий висловив сподівання, що протягом п'яти днів суд призначить дату розгляду апеляції.

 

Нагадаємо, 15 травня Служба безпеки України прийшла з обшуками до київського офісу російського агентство міжнародної інформації  "РИА Новости Украина". Зокрема, працівники спецслужби спільно з Прокуратурою Криму розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ. Так, правоохоронці встановили, що вони використовувались країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України.

 

Згодом стало відомо, що у Києві Служба безпеки України затримала працівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського. Йому оголошено про підозру у держзраді. 

 

17 травня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід у вигляді арешту для керівника пропагандистського агентства РФ "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського, його взяли під варту на 60 днів без можливості внесення застави.