У Іспанії не затвердили новий уряд Каталонії

21 Травня 2018, 18:09

Іспанський уряд у понеділок, 21 травня, не затвердив новий уряд Каталонії, що означає продовження прямого управління регіоном з Мадрида. Про це повідомляє La Vanguardia.

 

Зазначається, що Мадрид визнав повноваження нового глави уряду Каталонії Жоакіма Торри, однак не затвердив підібрану ним адміністрацію.

 

Так, уряд Іспанії дозволив опублікувати в офіційному виданні декрет про створення та компетенцію департаментів нового уряду, але не про призначення, оскільки є "проблеми життєздатності" каталонського уряду.

 

Згідно з повідомленням, цей крок став відповіддю іспанського прем'єра Маріано Рахоя на пропозицію Торри включити до складу каталонського уряду ув'язнених політиків та колишніх чиновників, які перебувають у вигнанні.

 

Як повідомлялося 20 травня, прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой планує зберегти контроль центрального уряду над Каталонією. Раніше новий глава женералітату Каталонії Кім Торра відкинув застереження прем’єра Іспанії Маріано Рахоя і включив до уряду двох ув’язнених політиків і двох політиків, які втекли за кордон. 

 

Нагадаємо, 14 травня парламент Каталонії з другої спроби обрав Кіма Торру головою регіонального уряду.