В ОБСЄ відреагували на затримання керівника “РИА Новости Украина”

15 Травня 2018, 20:36
В Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявили про стурбованість щодо затримання в Києві керівника російського агентство міжнародної інформації  "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського і обшуками в його офісі. Про це йдеться в офіційній заяві представника Організації з питань свободи ЗМІ Арлема Дезіра.

 

"Я висловлюю серйозне занепокоєння з приводу ранкового рейду в офісах російських медіа в Києві, арешту журналістів і обшуку в квартирах журналістів. Я знову закликаю владу утримуватися від накладання необгрунтованих обмежень на роботу іноземних журналістів, що впливає на вільний потік інформації та свободу ЗМІ", – зауважив він.

 

Зокрема, він нагадав, що відповідно до Гельсінського Заключного акту всі держави-учасниці ОБСЄ взяли на себе зобов'язання сприяти роботі на своїй території журналістів з іншої країни-члена.

 

"Це стосується акредитації журналістів і кореспондентів іноземних ЗМІ", – підкреслив Дезір.

 

За його словами, "боротьба з пропагандою не повинна суперечити міжнародним стандартам і не повинна стаавати непропорційним втручанням у діяльність ЗМІ".

 

Нагадаємо, Служба безпеки України у вівторок, 15 травня, прийшла з обшуками до київського офісу російського агентство міжнародної інформації  "РИА Новости Украина". Зокрема, працівники спецслужби спільно з Прокуратурою Криму розкрили діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних РФ. Так, правоохоронці встановили, що вони використовувались країною-агресором у рамках гібридної інформаційної війни проти України.

 

Згодом стало відомо, що у Києві Служба безпеки України затримала працівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського.