Парламент Каталонії з першої спроби не зміг обрати голову уряду

13 Травня 2018, 14:09

В суботу, 12 травня, парламент Каталонії не затвердив кандидатуру Кіма Торра на пост керівника каталонського уряду в першому раунді голосування. Про це повідомляє La Vanguardia.

 

Варто зазначити, що Торра під час голосування не отримав абсолютної більшості голосів. За нього проголосували лише 66 депутатів при необхідних 68.

 

Окрім цього, під час голосування утрималися чотири депутати від партії CUP, які є прибічниками незалежності Каталонії.

 

Нагадаємо, що колишній глава регіонального уряду Каталонії Карлес Пучдемон відмовився балотуватися на посаду прем'єр-міністра автономії і запропонував на цю посаду депутата Кіма Торра. Про це повідомляє BBC.

 

Торр є депутатом від партії Пучдемона "Разом за Каталонію",  а також сепаратистів з партії "Ліві республіканці Каталонії".

 

6 квітня Карлес Пучдемон вийшов під заставу з в’язниці в Німеччині.  Після виходу з в’язниці екс-голова уряду Каталонії знову закликав іспанську владу звільнити всіх затриманих у зв’язку з референдумом про незалежність Каталонії.

 

Напередодні суд погодився відпустити його під заставу на час розгляду запиту Іспанії про його екстрадицію. Водночас суд постанови, що екс-лідер іспанського регіону не може бути екстрадований за основним звинуваченням – в організації заколоту.

 

Як повідомлялось, прокуратура німецької федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн у вівторок, 3 квітня, заявила, що попросила суд підтримати запит Іспанії щодо екстрадиції колишнього глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона. 

 

5 березня на кордоні з Данією поліція Німеччини затримала колишнього главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона.

 

За злочини, які інкримінують Пучдемону в Іспанії, німецький кримінальний кодекс передбачає термін від 10 років позбавлення волі до пожиттєвого ув'язнення.