У Франції відреагували на нові санкції США проти Ірану

11 Травня 2018, 12:10

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що Париж вважає неприйнятним введення Сполученими Штатами Америки санкцій проти Ірану. Про це повідомляє Le Figaro.

 

"Ми говоримо американцям, що заборонні заходи, які вони хочуть ухвалити, стосуються їх одних. Ми ж вважаємо, що поширення їхніх заборонних заходів неприйнятне",  – зауважив він.

 

За його словами, Євросоюз не повинен платити за вихід США з угоди.

 

"Розбіжності передбачалися завжди. Як з приводу клімату (Паризької кліматичної угоди, – Ред.), так і з приводу ядерної програми. Однак це не заважає нам бути історичними союзниками і пишатися цим. Тим не менш історичний союз не означає політичне зрівняння", – підкреслив він.

 

Нагадаємо, 10 травня США розширили персональні санкції проти Ірану, зокрема до санкційного списку внесено шість представників Корпусу вартових Ісламської революції, а також три компанії, що мають відношення до цієї військової організації. Зазначається, що Корпус вартових існує паралельно зі Збройними силами Ірану. Функції та їх відповідальність стосовно інших видів збройних сил регулюється окремим законом. Корпус має у своїх лавах приблизно 125 тисяч особового складу, сухопутні, повітряні, та морські сили.

 

Раніше Канада висловила розчарування через рішенням президента США Дональда Трампа вийти із Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми (JCPOA). 
 

8 травня президент Дональд Трамп повідомив, що США вийдуть із ядерної угоди з Іраном, а також відновлять усі санкцій, які було знято у рамках угоди, і запровадять додаткові економічні обмеження.

 

У свою чергу, влада Ірану прокоментувала рішення президента США Дональда Трампа щодо виходу з ядерної угоди, назвавши його "незаконним".  Крім того, 9 травня в Ірані депутати парламенту спалили паперовий прапор Сполучених Штатів Америки  з криками "Смерть Америці" після рішення президента Дональда Трампа вийти з ядерної угоди з Тегераном.

 

Як повідомлялось, генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш заявив, що глибоко розчарований рішенням президента Сполучених Штаів Америки Дональда Трампа вийти зі Спільного всеосяжного плану дій з щодо іранської ядерної програми і повернутися до режиму санкцій щодо Тегерана.

 

Також Німеччина, Франція та Велика Британія заявили, що не підтримують рішення президента США Дональда Трампа про вихід з ядерної угоди з Іраном.