Побиття нардепа Найєма. Нападника оголосили в розшук

2 Травня 2018, 15:46

Одним з учасників конфлікту, який завдав тілесних ушкоджень народному депутату Мустафі Найєму і зник з місця події, може бути Магомед-Амін Саїтов, якого оголосили в розшук. Зокрема, його дані розміщені на сайті МВС у переліку осіб, які переховуються від органів влади.

 

 

Зазначається, що підозрюваний зник 1 травня. Саїтов розшукується у зв'язку з підозрою у скоєнні злочину за ч. 2 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб) КК України та ч.1 ст.122 (умисне середньої тяжкості тілесне пошкодження) КК України.

 

Відомо, що Магомед-Амін Саїтов є одним із засновників промоутерської компанії "Бум-бокс Промоушнс". Двоє інших – його брат Муса Саїтов і донеччанин Магомед, який також є помічником глави ВГО "Діаспора чеченського народу" і директором BoomBox Promotions, передає ТСН.

 

Як відомо, конфлікт стався у понеділок, 30 квітня, біля Бесарабського ринку в центрі Києва. Так, народний депутат Мустафа Найєм рухався власним автомобілем у напрямку Бессарабської площі. На дорозі його підрізав "Мерседес", через що почалася сварка. У цей момент до них під'їхав автомобіль BMW. Під час конфлікту один із незнайомців вдарив нардепа в щелепу. Зловмисники з місця події зникли. Для розшуку автомобілів правоохоронці ввели план "Перехоплення". Трьох зловмисників затримали. Чоловіка, який вдарив нардепа Найєма, ще розшукують. Найєма забрали "швидкою" до лікарні.

 

Нагадаємо, раніше прокуратура міста Києва відкрила кримінальне провадження через побиття на вулиці Половецькій у Шевченківському районі столиці народного депутата Юрія Левченка, який є членом партії ВО "Свобода".