Міністр економіки Німеччини підтримав будівництво “Північного потоку-2”

16 Квітня 2018, 11:43

Міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр заявив, що підтримує будівництво "Північного потоку-2", однак з врахуванням інтересів України. Про це в понеділок, 16 квітня, повідомило німецьке видання Bild.

 

"Проект газогону "Північний потік-2" – це першочергово проект компаній, які вже отримали дозволи кількох країн, включно з Німеччиною. Дозволи в Німеччині видають відповідні органи, а не федеральний уряд", – заявив Альтмаєр.

 

Водночас він наголосив, що німецький уряд "повністю і безсумнівно візьме до уваги інтереси України".

 

Крім того, міністр зазначив, що дії Росії в Сирії та Україні не змінять ставлення до проекту, заявивши, що ці речі "не треба змішувати".

 

"Ми дали чітко зрозуміти, що Росія відповідальна за ситуацію в Сирії і в Україні. Однак це не значить, що ми маємо створювати джерело напруження на нашому порозі. Імпорт газу з Росії тривав і під час "холодної війни" – і був надійним", – додав Альтмаєр.

 

Нагадаємо, 10 квітня канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" неможливе без ясності щодо транзитної ролі України. Крім того, вона зазначила, що "Північний потік-2" "це не просто економічна проблема, тут є і політична складова".

 

Як повідомлялося 9 квітня, президент України Петро Порошенко застеріг Німеччину через будівництво газопроводу "Північний потік-2", а також запропонував альтернативне рішенням, а саме – модернізацію чинного транзитного газопроводу, який проходить через Україну.