Данія планує пов’язати дозвіл на будівництво “Північного потоку-2” з питанням України

12 Квітня 2018, 20:21

Прем'єр-міністр Данії Ларс Локке Расмуссен заявив, що Копенгаген планує пов'язати дозвіл на будівництво "Північного потоку-2" з питанням України та російськими гарантіями щодо Києва. Про це він повідомив у четвер, 12 квітня, під час зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає Reuters.

 

"Українське питання у цьому зв'язку є вирішальним", – наголосив Расмуссен.

 

Водночас він нагадав, що рішення уряду Данії з приводу дозволу на будівництво у водах країни ще не видане.

 

Зазначається, що Німеччина і Данія єдині в тому, що Україна й надалі має відігравати значну роль як транзитна країна для російського газу.

 

"Як Расмуссен, так і Меркель вимагають від Москви обіцянки, що Україна через "Північний потік-2" не втратить свою роль транзитера газу", – наголошується в повідомленні.

 

Нагадаємо, 10 квітня канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що будівництво газопроводу "Північний потік-2" неможливе без ясності щодо транзитної ролі України. Крім того, вона зазначила, що "Північний потік-2" "це не просто економічна проблема, тут є і політична складова".

 

Як повідомлялося 9 квітня, президент України Петро Порошенко застеріг Німеччину через будівництво газопроводу "Північний потік-2", а також запропонував альтернативне рішенням, а саме – модернізацію чинного транзитного газопроводу, який проходить через Україну.