“Великоднє перемир’я”. Двоє українських військових отримали поранення внаслідок обстрілів на Донбасі – штаб

7 Квітня 2018, 11:08

Минулої доби, 6 квітня, російсько-окупаційні війська продовжували ігнорувати "великоднє перемир’я" і здійснили 42 обстріли позицій ЗСУ, застосувавши озброєння заборонене Мінськими домовленостями. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

 

Зокрема, на Донецькому напрямку із забороненої 122 мм артилерії, а також озброєння БМП бойовики обстріляли позиції ЗСУ в Широкиному, а з мінометів калібру 82 мм – поблизу Пісків. А з гранатометів та стрілецької зброї окупанти відкривали вогонь по захисниках Водяного, Лебединського, Мар’їнки та неодноразово Авдіївки. Великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю агресор застосував по наших укріпленнях неподалік Талаківки і Гнутового. Також зі стрілецької зброї обстріляні захисники Красногорівки, Павлополя, шахти "Бутівка", Пісків і Кам’янки, а снайперський вогонь – вівся поблизу Широкиного.

 

 

На Луганському напрямку із заборонених 120 та 82 мм мінометів, гранатометів та великокаліберних кулеметів бойовики вели вогонь по українських опорних пунктах поблизу Луганського. Окрім цього, 120 мм міномети окупанти застосували по захисниках Валуйського, а міномети калібру 82 мм, озброєння БМП та великокаліберні кулемети – по захисникам Троїцького. Також з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вогонь вівся по наших позиціях близько Новолуганського.

 

Варто зазначити, що внаслідок обстрілів двоє українських захисників дістали поранення. Постраждалих  оперативно госпіталізували та надали необхідну медичну допомогу.

 

Нагадаємо, раніше  повідомлялося, що у Донецькій області, поблизу окупованого Кремінця, незаконні збройні формування 5 квітня погрожували спостерігачам ОБСЄ та не дали запустити безпілотний літальний апарат для спостереження.