Німецька прокуратура підтримала арешт Пучдемона для екстрадиції до Іспанії

3 Квітня 2018, 12:24

Прокуратура німецької федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн у вівторок, 3 квітня, заявила, що попросила суд підтримати запит Іспанії щодо екстрадиції колишнього глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона. Про це повідомляє La Vanguardia.

 

Зазначається, що прокурори також попросили суд залишити у силі рішення про попереднє ув'язнення для Пучдемона.

 

Зокрема, суд розглядатиме дане питання у рамках німецької правової бази.

 

У свою чергу, слухання можуть тривати від 60 до 90 днів.

 

Нагадаємо, 1 квітня  сотні прихильників незалежності Каталонії вийшли на вулиці Берліна, вимагаючи звільнення колишнього глави уряду Карлоса Пучдемона, який перебуває у німецькій в’язниці. Про це повідомляє La Vanguardia. Мітингувальники пройшли від Бранденбурзьких воріт до будівлі Міністерства юстиції і несли плакати з лозунгами "Свободу Пучдемону та каталонським політв'язням" та "Іспанія – це не демократія".

 

Як повідомлялося, 25 березня на кордоні з Данією поліція Німеччини затримала колишнього главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона.

 

За словами адвоката Жауме Алонсо-Куевілляса, Карлеса Пучдемона затримали після полудня у федеральній землі Шлезвіг-Голштейн на підставі європейського ордеру на арешт, який видала Іспанія.

 

За злочини, які інкримінують Пучдемону в Іспанії, німецький кримінальний кодекс передбачає термін від 10 років позбавлення волі до пожиттєвого ув'язнення.