“Нормандська четвірка” зробила спільну заяву щодо війни на Донбасі

29 Березня 2018, 15:28

Президент України Петро Порошенко у четвер, 29 березня, на своїй сторінці у Twitter оприлюднив спільну заяву лідерів країн "Нормандської четвірки", де вони підтверджують відданість імплементації Мінських домовленостей у всіх її вимірах.

 

"У цьому зв'язку вони (лідери країн "Нормандської четвірки")  привітали домовленість щодо поновлення з 30 березня 2018 року режиму припинення вогню з нагоди Великодніх свят, досягнуту Тристоронньою контактною групою 26 березня 2018 року. Лідери підкреслили важливість її ретельного дотримання та забезпечення ефективного моніторингу і верифікації з боку СММ ОБСЄ", – йдеться у заяві.

 

Також на тлі успішного виконання звільнення близько 300 осіб 27 грудня 2017 року лідери країн "Нормандської четвірки" закликали докладати більше зусиль з метою звільнення решти відповідно до формули «всіх на всіх».

 

Нагадаємо, 26 березня повідомлялося, що  тристороння контактна група та представники окремих районів Донецької та Луганської областей домовилися про припинення вогню з 00:01 30 березня.