Німеччина прокоментувала можливу видачу Пучдемона Іспанії

26 Березня 2018, 14:12

Речник німецького уряду Штеффен Зайберт, заявив, що рішення про видачу колишнього голови уряду Каталонії Карлеса Пучдемона, затриманого біля кордону з Данією, тепер тепер залежить від рішення суду федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн. Про це повідомляє Reuters.

 

За його словами, справа Пучдемона розглядається відповідно до "німецьких законів і положень про європейський ордер на арешт".

 

Також він наголосив, що  каталонське питання може бути вирішено тільки в рамках іспанського законодавства.

 

"Іспанія є демократичною державою, що дотримується верховенства закону, і федерельний уряд Німеччини залишається переконаним, що конфлікт в Каталонії повинен бути вирішений у правових рамках та відповідно до Конституції Іспанії", – додав він.

 

"З цієї причини в останні останні місяці ми підтримал позицію іспанського уряду щодо забезпечення цієї правової та конституційної системи", – підсумував Зайберт.

 

Нагадаємо, 26 березня стало відомо, що екс-глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон провів ніч у в'язниці німецького міста Ноймюнстер і  постане перед адміністративним судом федеральної землі Шлезвіг-Гольштейн. Суддя має вирішити, чи варто звільнити колишнього голову уряду Каталонії або залишити під вартою в очікуванні екстрадиції. 

 

Як повідомлялось, 25 березня на кордоні з Данією поліція Німеччини затримала колишнього главу уряду Каталонії Карлеса Пучдемона.

 

За словами адвоката Жауме Алонсо-Куевілляса, Карлеса Пучдемона затримали після полудня у федеральній землі Шлезвіг-Голштейн на підставі європейського ордеру на арешт, який видала Іспанія.

 

За злочини, які інкримінують Пучдемону в Іспанії, німецький кримінальний кодекс передбачає термін від 10 років позбавлення волі до пожиттєвого ув'язнення.