У ООН повідомили, що понад 4 млн людей постраждали внаслідок війни на Донбасі

28 Лютого 2018, 22:09

Представництво ООН в Україні повідомило, що 4,4 мільйона людей постраждали внаслідок збройного конфлікту на Донбасі. Відповідні дані в середу, 28 лютого, оприлюднили в Брюсселі.

 

Як зазначається, внаслідок конфлікту, що триває чотири роки, загинуло понад 2 530 мирних жителів, а дев'ять тисяч було поранено.

 

"Близько 200 000 людей щодня живуть з постійним страхом обстрілу. З огляду на те, що в Україні кількість постраждалих людей похилого віку є найбільшою у світі, ми зобов'язані припинити цю ситуацію", –  заявила помічниця Генсека ООН з гуманітарних питань та заступниця Координатора з питань надзвичайної допомоги Урсула Мюллер.

 

Крім того, згідно з оприлюдненими даними, близько 1,6 мільйона українців стали вимушеними переселенцями по всій країні.

 

"Минулого грудня гуманітарні організації в Україні підготували комплексний та пріоритезований План Гуманітарного Реагування, сума якого складає 187 мільйонів доларів США. План наголошує на нагальній потребі надати допомогу та захист для 2,3 мільйона вразливих українців протягом 2018 року", – повідомили в ООН.

 

Як повідомлялося, Організація Об'єднаних Націй опублікувала доповідь, згідно з якою для врегулювання ситуації на Донбасі необхідно 20 тисяч миротворців та чотири тисячі поліцейських.