Справа Саакашвілі. ГПУ попросила поліцію Нідерландів взяти зразки голосу в політика

24 Лютого 2018, 12:42

Генеральна прокуратура України звернулася до поліції Нідерландів із проханням взяти у Міхеїла Саакашвілі зразки його голосу. Відповідне доручення українське відомство вже направило правоохоронним органам Королівства, повідомив заступник генпрокурора Євген Єнін.

 

«Кілька днів тому ми направили до Голландії міжнародно-правове доручення, в рамках якого голландській владі пропонується відібрати у Саакашвілі зразки його голосу», — заявив він.

 

Зразки голосу, за його словами, Саакашвілі може надати лише добровільно. Вони необхідні для розслідування в Україні кримінального провадження.

 

«Безумовно, це його право. А якщо він відмовиться, то це вкотре розвінчає міф Саакашвілі про те, що він готовий співпрацювати з правоохоронними органами», — додав Єнін.

 

Читайте також: "Усунули політичну небезпеку". Як світові ЗМІ відреагували на видворення Саакашвілі

 

Нагадаємо, 14 лютого колишній президент Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі подав до суду позов проти Державної міграційної служби, адміністрації Державної прикордонної служби та Міністерства внутрішніх справ через депортацію до Польщі. Згодом стало відомо, по політику на три роки заборонили в’їзд до України.

 

Як повідомлялося 14 лютого, Міхеїл Саакашвілі прилетів в Амстердам (Нідерланди).

 

12 лютого в київському ресторані затримали екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі. Згодом стало відомо, що Саакашвілі депортують із України, а через деякий додали, що він уже вилетів до Польщі. Через деякий час у Державній прикордонній службі України повідомили, що Саакашвілі повернули до Польщі.