Втручання Росії у вибори США. Трамп погодився прийти на допит

25 Січня 2018, 10:39

Американський президент Дональд Трамп заявив про готовність дати свідчення комісії, яку очолює спецпрокурор Роберт Мюллер, що веде розслідування стосовно втручання Росії в президентські вибори США. Про це глава Білого дому сказав журналістам 24 січня.

 

Він наголосив, що "абсолютно" готовий до цього кроку і знову запевнив, що не брав участі ні в яких таємних угодах.

 

За даними з оточення Мюллера, спецпрокурор збирається провести допит протягом декількох тижнів. 

 

Як повідомлялося 9 січня, спецпрокурор США Роберт Мюллер повідомив про намір допитати президента Дональда Трампа в рамках провадження щодо втручання РФ у вибори США. 

 

Додамо, 17 січня колишній головний радник президента Сполучених Штатів Америки (США) Дональда Трампа Стів Беннон відмовився виконати вимогу про виклик і давати свідчення членам комітету Конгресу щодо ймовірного втручання Росії в президентські вибори 2016 року. 

 

Раніше голова Центрального розвідувального управління США Майк Помпео запідозрив Росію у нових спробах впливу на вибори в США. 

 

Нагадаємо, що центральне управління розвідки США дійшло висновку, що Росія втрутилася в президентські вибори, щоб допомогти Дональду Трампу перемогти. Через це США вислали з країни 35 російських дипломатів і закрили два російських дипломатичних компаунди в Нью-Йорку і Меріленді у відповідь на втручання Росії у вибори у США та утиски американських дипломатів в Москві.

 

Згодом також стало відомо, що розслідування про ймовірне втручання Росії в проведення минулорічних президентських виборів у США доручили надсекретному відділу ФБР.