В ООН вирішили припинити продовольчу допомогу на Донбасі

20 Січня 2018, 15:32

Міжнародний аналітик та колишній речник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків заявив, що Всесвітня програма з продовольства (WFP), створена під егідою ООН, припиняє свою діяльність на Донбасі. Про це він сказав в інтерв'ю ВВС.

 

За його словами, причиною такого кроку є скорочення фінансування, тому WFP сконцентрується на тих країнах та регіонах, де існує загроза голоду. Крім того, Боцюрків очікує, що ті самі виклики для гуманітарної ситуації залишаться і в 2019 році.

 

"Видається, що дипломатичний інструментарій вичерпано і творчі підходи не пропонуються в кризі на сході України. Потрібно, щоб сторони виконували угоди, наприклад, зобов’язання із заборони мін тощо" – заявив він.

 

Зазначається, що з початку роботи програми в Україні в листопаді 2014 року до червня 2017 року WFP надало продовольчу допомогу близько 970 тис. осіб. 

 

Як повідомлялося 15 січня, під час благодійного марафону "Разом до перемоги" на національному литовському телеканалі LRT було зібрано 82,7 тис. євро для потреб східних регіонів України, які постраждали внаслідок російської агресії.