Луценко розповів, на що витратили конфісковані “гроші Януковича”

17 Січня 2018, 17:10
На конфісковані кошти колишнього президента України Віктора Януковича і його оточення було закуплено сотні ракетних комплексів вітчизняного виробництва для української армії. Про це заявив генпрокурор України Юрій Луценко під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони у середу, 17 січня.
 

“Міністерство оборони отримало найбільшу частину цих коштів. І коли ми читаємо в ЗМІ, що нарешті сотні ракетних комплексів вітчизняного виробництва пішли в армію, то це за ці кошти”, – сказав він.

 

Голова комітету Сергій Пашинський додав, що мова йде про “багато сотень” комплексів.

 

Нагадаємо, міжнародна антикорупційна організація "Transparency International" в Україні закликала в законному порядку опублікувати вирок про спецконфіскацію коштів екс-президента Віктора Януковича. Слід зазначити, що Transparency вказує на те, що видання Al Jazeera оприлюднило повний текст вироку Краматорського суду про конфіскацію близько 1,5 млрд доларів, які Генпрокуратура України приписує Януковичу. Тому в TI Україна закликали генпрокурора Юрія Луценка офіційно прокоментувати оприлюднений документ або спростувати його справжність, пояснити, з метою захисту якої саме інформації даний документ був засекреченим більше 8 місяців.

 

11 січня заступник генпрокурора Євген Єнін заявив, що відповідне рішення через те, що стосовно переважної більшості компаній тривають активні слідчі дії,