В Укрзалізниці пояснили, як курсуватимуть російські потяги в обхід України

29 Листопада 2017, 18:51

Інформація російського Мінтрансу про запуск потягів у обхід України стосується тільки ділянки залізниці в обхід Луганської області. Про це повідомили у прес-службі "Укрзалізниці".

Мова йде  про потяги, що раніше курсували транзитом через українську територію до півдня Росії. Тепер вони ходитимуть новою залізничною ділянкою довжиною понад 100 км і не будуть перетинати кордон з Україною.

Решти залізничних сполучень між Україною та Росією інформація про потяги в обхід України не стосувалася.

Читайте також: У Росії назвали дату запуску низки пасажирських потягів в обхід України

Нагадаємо, у серпні 2017 року в Росії запрацювала залізниця, яку побудували в Ростовській та Воронезькій області в обхід території України.

Ділянка Журавка–Міллерово на території Ростовської та Воронезької областей побудована, щоб з'єднати російські регіони в обхід України. Рішення про будівництво такої ділянки в Росії ухвалили у 2015 році. У квітні 2015 року російські залізничні війська почали будівництво залізниці на ділянці Журавка (Воронезька область) − Міллерово (Ростовська область) протяжністю 18 кілометрів, яка дозволить пустити потяги в обхід України. У вересні розпочалося будівництво другої ділянки залізниці. Вартість проекту оцінювалася в 55 млрд рублів.