Переворот в “ЛНР”. СБУ оприлюднила докази співпраці Корнета з приватною російською армією “Вагнера”

25 Листопада 2017, 12:40

Служба безпеки України (СБУ) підтвердила прибуття з Російської Федерації (РФ) на окуповану територію Луганської області додаткових сил приватної військової компанії «Вагнера» для збройної підтримки так званого «міністра внутрішніх справ ЛНР» Ігоря Корнета. Про це повідомили у прес-службі відомства у суботу, 25 листопада.

"Заслуговує на увагу той факт, що у 2015 році саме Корнет та керівник ПВК «Вагнера» Уткін під кураторством представників ФСБ Росії керували ліквідацією ватажків та «зачисткою» збройних формувань «Бетмена», «Косогора», «Фоми», а також різних козачих військових угруповань", – йдеться у повідомленні.

На аудіозаписах переговорів терористів, які перехоплені СБУ, можна почути конкретні деталі тих подій, включаючи відомості про особисту ініціативність Корнета у знищенні свої колишніх «бойових побратимів».

СБУ не виключає аналогічного сценарію розвитку подій за результатами завершення ситуації, що склалась у Луганську. 

Нагадаємо, 21 листопада озброєні люди в камуфляжі без розпізнавальних знаків оточили в окупованому Луганську будівлю так званого "Міністерства закордонних справ ЛНР" та весь урядовий квартал міста. Згодом, ватажок бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницький виступив із заявою та повідомив, що ця ситуація пов'язана із відстороненням від займаної посади міністра внутрішніх справ Ігоря Корнету, що відбулося напередодні. 22 листопада журналіст і блогер Денис Казанський повідомив, що у Луганську озброєні люди штурмом взяли «генеральну прокуратуру ЛНР» та заарештували «генпрокурора «ЛНР» Віталія Подоброго. 

Зазначимо, що російське видання Новая газета 23 листопада повідомило, що ватажок бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницький разом із "керівником" адміністрації Іриною Тейцман та низкою інших осіб виїхав з території окупованого Луганська на територію РФ. Згодом це підтвердив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

24 листопада ватажок терористичної організації "ЛНР" Ігор Плотницький пішов з "посади".