Спостерігачі ОБСЄ зафіксували у Луганську військову техніку

21 Листопада 2017, 23:14

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала військову техніку та озброєних людей біля будівлі, де раніше було розміщено Управління міністерства внутрішніх справ України в Луганській області. Про це повідомляє СММ ОБСЄ на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні в Луганську Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала наявність машин військового типу і присутність озброєних осіб навколо будівлі, де раніше було розміщено Управління міністерства внутрішніх справ України в Луганській області", – йдеться у повідомленні.

Також патруль СММ ОБСЄ зафіксував колону машин з не менше 6 вантажівок військового типу, 2 бронетранспортерів, 1 встановленої зенітної установки (ЗУ-23), та більше 20 цивільних автомобілів без номерних знаків мінімум з 50 озброєними людьми на дорозі поблизу Дебальцеве в Донецькій області.

"Подібну, ймовірно, ту ж колону, яка пересувалася в напрямку Луганська, згодом зафіксував інший патруль СММ в селі Весела Тарасівка (15 км на захід від Луганська)", – додали у СММ ОБСЄ.

Як повідомлялося, 21 листопада озброєні люди в камуфляжі без розпізнавальних знаків оточили в окупованому Луганську будівлю так званого "Міністерства закордонних справ ЛНР" та весь урядовий квартал міста. Згодом, ватажок бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницький виступив із заявою та повідомив, що ця ситуація пов'язана із відстороненням від займаної посади міністра внутрішніх справ Ігоря Корнету, що відбулося напередодні. При цьому депутат Верховної Ради України Антон Геращенко повідомив, що конфлікт між "головою ЛНР" Ігорем Плотницьким та "екс-міністром внутрішніх справ ЛНР" Ігорем Корнетом розгорівся через те, що вони не поділили між собою контрабандні потоки, доходи від різного роду злочинної діяльності.

Згодом Укрінформу у телефоній розмові мешканці міста повідомили, що в Луганську кілька годин не працює телебачення та радіо. Також портал 0642.ua, посилаючись на повідомлення у Telegram-каналі російського найманця в ОРДіЛО Олександра Жучковського, повідомив, що ватажок бойовиків "ЛНР" Ігор Плотницький втік до Росії після того, коли озброєні невідомі люди в камуфляжі оточили центр Луганська.

Також журналіст Вellingcat Ерік Толер, посилаючись на відео місцевої луганської групи у Twitter, повідомив, що в окупований Луганськ приїхала велика військова колона з машин та військових з Донецьку.