У Європарламенті назвали багатомільярдну суму, яку Британія має сплатити за Brexit

13 Листопада 2017, 09:46

Британія має сплатити за вихід зі складу Європейського союзу (Brexit) 60 млрд євро. Про це заявив голова Європейського парламенту Антоніо Таяні, пише Berliner Morgenpost.

"Я вважаю, що мінімальна сума, яку британці повинні заплатити за Brexit, становить не менше 60 млрд євро. Якщо ЄС прийме менше, європейські громадяни матимуть платити за цю різницю. Але чому німці, італійці, іспанці або голландці мають сплачувати британський рахунок?", – заявив Таяні.

За його словами, ЄС і Британії наразі потрібно досягти згоди у трьох основних питаннях: права 3,5 млн громадян ЄС, які проживають у Британії, контроль за межею між Північною Ірландією та Ірландією, "щоб, наприклад, до нас не приходили продукти, заборонені в ЄС", та – фінансові зобов'язання Британії перед ЄС.

"Тільки на цій основі ми зможемо присвятити себе майбутнім торговим відносинам з Британією. Проблема не в нас: ЄС говорить одним голосом. Швидше, уряд у Лондоні бореться з великою кількістю труднощів", – резюмував Таяні.

Як повідомлялося, Євросоюз висунув Великій Британії ультиматум для переходу до другої фази переговорів щодо Brexit. Так, країна повинна протягом двох тижнів оголосити свою позицію щодо деяких питань у переговорах по Brexit, якщо Лондон хоче розблокувати черговий етап переговорів у грудні.

Нагадаємо, уряд Великої Британії планує законодавчо оформити точний час виходу країни з Європейського Союзу. Вихід королівства з ЄС має відбутися 29 березня 2019 року о 23:00 за лондонським часом.